Joost van Hunnik – Advocaat Partner

Joost van Hunnik (Advocaat Partner)

Joost adviseert vergunninghoudende en toetredende marktpartijen, zodat zij hun innovatieve financiële producten, diensten of bedrijfsmodellen zonder onnodige belemmeringen in de markt kunnen zetten. Daarnaast is hij een ervaren litigator ten aanzien van aansprakelijkheidskwesties, de financiële proces- en incassopraktijk, effectentransacties en beleggingsdienstverlening.

Joost heeft jarenlange ervaring met krediet. Hij heeft gedegen kennis van het regulatoire landschap en heeft er plezier in om innovatieve fundingoplossingen te structureren. Hij houdt zich bezig met het opstellen van zowel productdocumentatie als documentatie voor investeerders, herstructureringen en litigation. Zijn expertise ziet onder meer op hypothecair krediet (woning en buy-to-let), consumentenkrediet en MKB leningen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in vermogensbeheer en is hij vaak betrokken bij het vormgeven van investeringsvehikels, fondsen en investeringsmandaten.

De cliënten van Joost zijn doorgaans banken, financiële dienstverleners, aanbieders van (hypothecair) krediet, beleggingsonder-nemingen, fintechs en family offices.

Joost heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het financiële recht als advocaat, general counsel en bestuurder. Hij is de voormalig general counsel en lid van de raad van bestuur van Dynamic Credit, een innovatieve vermogensbeheerder en direct lender actief in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Daarnaast was hij als directeur van Dynamic Credit Funds ICAV, een Iers paraplufonds met een ABS fonds verantwoordelijk voor Investment Management and Regulatory Compliance. Voor zijn periode bij Dynamic Credit, werkte Joost als advocaat bij NautaDutilh in de sectie Banking and Finance en als senior jurist Finance and Litigation bij de Volksbank.

Joost heeft zijn studie Nederlands Recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide succesvol de postdoctorale opleidingen financiering en zekerheden en effectenrecht van de Grotius Academie.

Joost is geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op het hoofdrechtsgebied: Financieel Recht. Joost is lid van de Vereniging voor Financieel Recht.