Eduard Fasseur – Advocaat Partner

T +31(0)20 760 31 34
M+31(0) 6 5325 68 16
F +31(0)20 760 31 33

E-mail
Download vCard

Eduard Fasseur (Advocaat Partner)

Eduard heeft jarenlange ervaring met fusies en overnames, openbare biedingen en joint ventures. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan als general counsel in de top van het bedrijfsleven en is hij een ervaren compliance professional. Door zijn ervaring in het bedrijfsleven kent hij als geen ander het evenwicht tussen enerzijds de juridische belangen en anderzijds de commerciële belangen van een onderneming.

Eduard adviseert bedrijven over de juridische implicaties van hun volgende strategische stap. Met deze achtergrond en zijn bijzonder pragmatische aanpak, kan hij cliënten als geen ander adviseren over strategie, M&A, corporate governance, compliance en risicomanagement.

Eduard was tussen 2004 en 2012 werkzaam als advocaat bij De Brauw, waar hij private equity bedrijven en corporates adviseerde bij (cross-border) acquisities (Vion, GEA, Panasonic), divestments (Philips, NXP, British Gas, Achmea), joint-ventures (NXP) en de openbare biedingen op Koninklijke Grolsch, Océ, Econosto, DNC en Hunter Douglas. Eduard is tevens co-auteur van “Commentaar Financieel Recht, Deel II – Besluit openbare biedingen”, SDU 2011.

Eduard was van mei 2012 – juli 2015 in-house M&A advocaat bij Pon Holdings B.V. die hij adviseerde bij de acquisitie van onder meer Santa Cruz MTB; de-listing van Derby Cycle AG; divestments van Material Handling Europe en lease-portefeuilles en het aangaan van joint ventures in Brazilië en Vietnam). Hij was ook juridisch verantwoordelijk voor Pon Bike Group (o.a. opzetten van een nieuw selectief distributienetwerk voor Gazelle).

Van juli 2015 – juni 2022 was Eduard general counsel bij Pon Automotive, in Nederland de importeur van auto’s van Volkswagen AG en met retailactiviteiten in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Vietnam. Gedurende zijn tijd bij Pon Automotive hield hij zich onder meer bezig met de juridische relatie met Volkswagen AG en de afhandeling van het Diesel dossier. Ook hield hij zich bezig met het adviseren van diverse mobility start-ups. Tussen 2019 en 2022 was hij voorts verantwoordelijk voor privacy en compliance bij Pon Automotive. Tot slot was hij lid van de Pon Corporate Compliance Committee, verantwoordelijk voor het wereldwijde compliance framework van Pon Holdings.

Eduard heeft zijn studie Nederlands Recht afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voltooide succesvol de postdoctorale opleidingen nationaal en internationaal contracteren van de Grotius Academie en de Leergang mergers & Acquisitions: law, finance, skills aan de Vrije Universiteit.

Eduard is geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten op het hoofdrechtsgebied: Ondernemingsrecht.