Introductie

introduction

introduction

VISIE

De ambitie van FG Lawyers is om de jarenlange ervaring die haar partners in diverse praktijksoorten van een van de topkantoren van Nederland hebben opgebouwd op kleinere en meer persoonlijke schaal in dienst te stellen van de cliënt. Daarbij levert FG Lawyers kwalitatief hoogstaande dienstverlening met veel gevoel voor service, een praktische aanpak en een persoonlijke benadering met zo kort mogelijke lijnen. Het kantoor is in staat op het hoogste niveau te adviseren tegen een aantrekkelijk tarief. FG Lawyers is graag bereid om met de cliënt maatwerkafspraken over tarifering te maken.

PROFIEL KANTOOR

Wij zijn een in 2013 opgericht nichekantoor met focus op de combinatie van ondernemingsrecht en het financiële toezichtrecht, waarbij de transactie-, advies- en procespraktijk bestreken wordt. Ons kantoor heeft een bijzondere interesse in innovatieve, al dan niet platform gedreven bedrijfsmodellen, waaronder FinTech en Digital Finance oplossingen. Wij hebben ieder een bewezen track-record als adviseur van een zeer breed scala van ondernemingen in uiteenlopende sectoren, variërend van eenmanszaak tot multinational en van familiebedrijf tot financiële onderneming.

FG Lawyers is een partner-only advocatenkantoor. We bieden u gespecialiseerde expertise en jarenlange ervaring op hoogstaand niveau tegen scherpe tarieven. We ontlasten u met directe, korte communicatielijnen, een snelle respons, juridisch creatieve oplossingen en door een met u mee denkende sparringpartner te zijn.

Wij adviseren u graag, zowel nationaal als grensoverschrijdend, op het gebied van ondernemingsrecht (o.a. M&A, private equity, venture capital, joint ventures, corporate governance) en het financiële toezichtrecht (o.a. vergunning trajecten, reikwijdte onderzoeken, financieringen, kapitaalmarktwerk en daarmee gepaarde gaande effectenrechtelijke vraagstukken, compliance en integriteitswetgeving zoals de Wwft). Wij begeleiden uw transacties, adviseren u over de juridische structuur die het beste past bij het uitdragen van uw strategie en visie, maar staan ook aan uw zijde bij geschillen indien u of uw onderneming daarmee wordt geconfronteerd. Met regelmaat treden wij op in procedures voor de rechter en in arbitrages.

Waar nodig werken wij nauw samen met nichekantoren op andere rechtsgebieden. Zo bieden wij een full service dienstverlening. Wij fungeren als uw aanspreekpunt; wij regelen de rest achter de schermen, maar zorgen er voor dat u goed zicht heeft en houdt op de kosten. Dankzij het professionele verleden van de partners hebben wij een groot netwerk van contacten bij buitenlandse advocatenkantoren. Omdat wij niet aan één vast internationaal samenwerkingsverband zijn gebonden, zijn wij in staat om bij grensoverschrijdend werk het meest geschikte buitenlandse kantoor binnen ons netwerk te selecteren om mee samen te werken.

Wij kenmerken ons als een specialistisch kantoor zonder poespas: uw belang heeft prioriteit en wij assisteren u in het bewerkstelligen van een juridisch optimaal resultaat. Dat doen wij tegen redelijke en flexibele tarieven. Oplossingsgericht, pragmatisch, ruimdenkend, persoonlijk en kwalitatief sterk; daar staan wij voor.

Ons kantoor is lid van Holland FinTech en geassocieerd lid van de Vereniging van financieringsondernemingen in Nederland (VFN).

Ons kantoor en onze partner Anne Hakvoort worden aanbevolen in de FinTech ranglijsten door het mondiaal bekende en gerenommeerde Chambers and Partners.

FG LawyersAnne Hakvoort